Artikel over PoultryPlus in het vakblad Pluimveeweb

Geplaatst op: 15-3-2019

Onlangs is een uitgebreide fotoreportage over PoultryPlus in het vakblad Pluimveeweb verschenen. Hieronder kun u alvast een deel lezen. Klik op de link om het hele artikel te lezen.

Afbeelding: Artikel PoultryPlus Pluimveeweb feb 2019
Opfokker Patrick Jannink (l) en specialist Gerwin van Ginkel.

Opfokorganisatie wil een perfect 20-weeks ouderdier

Het leveren van uniforme en vitale 20-weekse vleeskuikenouderdieren voor vermeerderaars is het doel van opfokorganisatie PoultryPlus. De begeleiding van de opfokkers is intensief en de lijnen zijn kort. „Een goed opfokbedrijf ben je niet zomaar. Wij willen namelijk een perfect 20-weeks ouderdier”, stelt manager Tom van Rooij.

PoultryPlus begeeft zich in een klein segment van de pluimveesector, want het bedrijf is een van de vier opfokorganisaties voor vleeskuikenouderdieren in Nederland. Bij de opfokorganisatie zijn circa 35 Nederlandse opfokkers aangesloten. Nederland telt zo'n 80 vleeskuikenouderdieropfokbedrijven. De grootte van de vermeerderingsbedrijven waar het bedrijf aan levert, varieert van 5.000 tot 100.000 dieren.

„PoultryPlus levert opfokdieren waarmee vermeerderaars goed presteren. We zorgen voor kuikens, goed voer, veterinaire zorg en goede, specialistische begeleiding. Daar komt veel vakmanschap van onze opfokkers bij kijken. De lat ligt hoog”, licht opfokspecialist Gerwin van Ginkel toe. „Per ronde bezoeken we onze opfokkers minimaal vijf keer. Met geselecteerde dierenartsen die de opfokbedrijven en ons goed kennen, is periodiek overleg. De lijnen zijn kort. Het is essentieel dat we weten wat speelt op de bedrijven en waar opfokkers tegenaan lopen. Een hoge kwaliteit ouderdieren produceren die optimaal renderen, daar gaat het om.”