Familie Van den Hoogen wint prijs

Geplaatst op: 18-5-2018

De familie van den Hoogen uit Wanroij heeft bij ForFarmers de Agroscoopbokaal in de sector vleespluimvee gewonnen. De familie van den Hoogen is een klant van PoultryPlus.

De drie R’s geven de beste resultaten per opgezet moederdier

Regelmaat, rust en reinheid, is de stelregel die de familie Van den Hoogen uit Wanroy hanteert voor haar moederdieren. In 2017 hebben zij, door dag in dag uit de drie R’s toe te passen, het koppel ouderdieren afgesloten met het prachtige resultaat van 157,3 kuikens per opgezet hen.

Zeer hoge productie

Julian van den Hoogen, houdt samen met zijn ouders, Adriaan en Ria, 35.000 ouderdieren. Daarnaast runnen zij een akkerbouwtak met oa. 50 ha aardappelen. Zij houden hun dieren in 5 stallen.
‘Wij streven ernaar zo veel mogelijk goede kwalitatieve broedeieren te produceren” vertelt Julian.”Een hoog technisch resultaat is ons doel”. En dat is gelukt! Zij realiseerden een zeer hoge productie, van gemiddeld 180 broedeieren per hen, met tevens een hoog uitkomstpercentage van 87,4%. Dit zonder extra hanen bij te hoeven plaatsen. Daarnaast is het uitvalspercentage zeer laag.
De hennen hebben een bijzonder goede legpersistentie, wat resulteerde in een topproductie van wel 1.363 kuikens per m2.

Samenwerking met de specialist

“De familie van den Hoogen heeft het vermeerderingsvak goed onder de knie” aldus Bert Hopman, senior specialist ouderdieren. “Zij steken veel tijd en energie in de overgang van opfok naar topproductie, waardoor de dieren weinig stress ervaren. De insleep van ziektekiemen houden zij zo laag mogelijk. De drie R’s weten zij uitzonderlijk goed toe te passen, wat leidt tot een vierde R van Resultaat”

Ook de huidige koppel lijkt af te stevenen op deze hoge resultaten, wat bewijst dat goed management met de drie R’s de beste resultaten geeft.

 

Wilt u contact met onze adviseur?

buttonorangeNeem nu contact op

Aanmelden nieuwsbrief

buttonAanmelden