PoultryPlus kennispartner thema-avond vermeerdering 24 april

Geplaatst op: 1-4-2019

A.s. woensdag 24 april organiseert Pluimveeweb een thema-avond over vermeerding. PoultryPlus is bij deze avond aangesloten als kennispartner.

Wilt u bij deze thema-avond in Barneveld aanwezig zijn, meld u dan hier aan. 

Graag tot ziens!

Afbeelding: Thema avond vermeerdering

Programma van deze avond

19:15 tot 19:30 uur. Ontvangst met koffie en thee.

19:30 tot 20:15 uur. Huidige broedei exportmarkt en perspectief op lange termijn.
Wout van Wolfswinkel geeft een presentatie over de huidige broedeimarkt en het toekomstperspectief voor Nederlandse vermeerderaars op korte, middellange en lange termijn. Wout van Wolfswinkel is team manager van broederij Lagerweij en president van de European Live Poultry and Hatching Egg Association (ELPHA), de Europese club die de belangen van broederijen behartigt. Door die laatste functie heeft de voormalige verkoopdirecteur van Cobb Europe een goed inzicht in de wereldwijde broedeimarkt.

20:15 tot 21:00 uur. De wereldwijde broedeimarkt: kansen en bedreigingen
Pluimveemarktanalist Nan-Dirk Mulder van de Rabobank Mulder analyseert de wereldwijde pluimveehouderij en bezoekt daarvoor wereldwijd pluimveebedrijven en afnemers. Tijdens zijn presentatie schetst Mulder de kansen en bedreigingen voor Nederlandse vleeskuikenouderdierenhouders. Nederlandse broedeieren zijn wereldwijd al jaren gewild vanwege de goede bevruchting en goede kwaliteit eendagskuikens. Blijft dat zo? Of halen onze concurrenten ons in? En kan de sector in de huidige vorm blijven bestaan? Of moet deze inkrimpen of herstructureren?

21:00 tot 22:00 uur. Themacarrousel
Tijdens de themacarrousel brengen specialisten van de thema-partners Ceva, Jansen Poultry Equipment, PoultryPlus, Pas Reform en MSD in variërende presentatievormen actuele onderwerpen voor het voetlicht en ter discussie.

PoultryPlus manage Tom van Rooij zal een 'succesvolle opfok' met u bespreken. Wat zijn bijvoorbeeld belangrijke facetten om te kiezen voor een bepaalde opfok en wanneer vindt u een opfok succesvol. Welke factoren zijn hierbij voor u belangrijk én geldt dit ook voor uw collega opfokker. Een interessante discussie!

22:00 tot 23:30 uur. Netwerkborrel met een drankje en uiteraard een kiphapje.