Langzaam groeiende vleesrassen

Drie wereldwijd opererende fokkerijorganisaties leveren deze specifieke vleesrassen.

Hubbard

Fokkerijorganisatie Hubbard uit Frankrijk is de leverancier van de Hubbard JA57 met de M77 haan ten behoeve van de langzaam groeiende vleeskuikens. Met name vleeskuikens met uitloop en onder andere de biologische vleespluimveehouderij.

Deze dieren hebben we al vele jaren in ons assortiment en zijn mede bekend geworden als dé voorloper van alle huidige segmenten bij de verschillende supermarkten, zoals bijvoorbeeld het Gildehoen.

Vandaag de dag zijn de meeste dieren van het ras Hubbard JA87 met de M99 haan ten behoeve van de langzaam groeiende vleeskuikens. Deze worden gebruik voor het segment dat bekend is geworden als de "Kip van Morgen".

Aviagen

Aviagen biedt speciale lijnen aan om klanten flexibiliteit te bieden bij hun productkeuze om te voldoen aan specifieke marktvereisten (ECC, langzamer groeiende, vrije uitloop- en biologische segmenten). Hiervoor kan men de producten kiezen uit de Het Rowan Range®-portfolio. Ranger Classic en Ranger Gold worden het meest gebruikt.

Cobb

Cobb Sasso is het product wat in Midden-Europa al jaren ingezet wordt om aan de vraag van langzaam groeiende segmenten te kunnen voldoen.