Traditionele vleesrassen

Ondanks dat er meer vraag is naar langzaam groeiende vleesrassen, zal het merendeel van de vleeskuikenouderdieren bestaan uit de meest efficiëntere vleesrassen die er op onze aarde worden gefokt. Ook deze dieren worden opgefokt in dezelfde stallen als waar de langzaam groeiende ouderdieren opgefokt worden. De dieren lopen vrij rond in de opfokscharrelstallen met springgelegenheid en er is ruim voldoende voer en drinkgelegenheid.
 

Het zijn dezelfde drie, wereldwijd opererende, fokkerijkorganisaties die ook deze rassen leveren:

Aviagen

Aviagen levert eendagskuikens ouderdieren aan klanten in meer dan 100 landen over de hele wereld onder de merknamen Arbor Acres®, Indian River® en Ross®. In West Europe wordt hoofdzakelijk de Ross 308 geplaatst. Deze merken behoren tot de meest erkende en gerespecteerde namen in de sector en hebben elk een bewezen staat van dienst naast een groot en loyaal wereldwijd klantenbestand.

Cobb

De tweede leverancier in ons werkgebied is Cobb-Vantress. Cobb-Vantress is een pluimvee onderzoeks- en ontwikkelinsgsbedrijf die zich inzet voor de productieverbetering en verkoop van vleeskuikenouderdieren. Het pluimveefokbedrijf levert vleeskuikenouderdieren in meer dan 120 landen.

Als onderdeel van het wereldwijde voedingsmiddelen concern Tyson Foods heeft Cobb-Vantress bijgedragen aan de dynamische efficiëntie en groei van een industrie die het vleeskuiken heeft omgevormd tot een economisch betaalbare en gezonde bron van eiwit.

https://www.cobb-vantress.com

Hubbard

De derde leverancier van de meest gangbare vleeskippen wereldwijd is Hubbard met de producten Hubbard Classic en de Hubbard Flex.

Alle hennen lijnen van Hubbard zijn te kruisen met een van de twee soorten hanen die Hubbard in zijn portfolio heeft, de M77 en de M99 haan.