Traditionele vleesrassen

Ondanks dat er meer vraag is naar langzaam groeiende vleesrassen, zal het merendeel van de vleeskuikenouderdieren bestaan uit de meest efficiëntere vleesrassen die er op onze aarde worden gefokt. Ook deze dieren worden opgefokt in dezelfde stallen als waar de langzaam groeiende ouderdieren opgefokt worden. De dieren lopen vrij rond in de opfokscharrelstallen met springgelegenheid en er is ruim voldoende voer en drinkgelegenheid.
 

Het zijn dezelfde drie, wereldwijd opererende, fokkerijkorganisaties die ook deze rassen leveren:
 

Aviagen

Aviagen is leverancier van de rassen Ross 708 en Ross 308. Op beide rassen wordt gebruik gemaakt van dezelfde haan al is er sinds kort de mogelijkheid om een haan met nog betere slachteigenschappen te gebruiken, de Yield Plus. Andere rassen die Aviagen in zijn product portfolio heeft worden in Noordwest-Europa niet gebruikt.

Cobb

De tweede leverancier in ons werkgebied is Cobb. Zij leveren in ons marktgebied de Cobb 500SF en de Cobb 500FF. De SF staat voor Slow Feather, dat wil zeggen dat bij de vleeskuikens de hen en de haankuikens als eendagskuiken al te herkennen zijn aan hun vleugelpennen. Dit in tegenstelling tot de Fast Feather (FF) variant. Die nakomelingen zijn uitsluitend te seksen door gespecialiseerde mensen die het vak van cloaca seksen beheersen. In beide gevallen wordt dezelfde haan ingezet.

Groupe Grimaud

De derde leverancier van de meest gangbare vleeskippen wereldwijd is Groupe Grimaud met de producten Hubbard Classic en de Hubbard Flex.

Alle hennen lijnen van Hubbard zijn te kruisen met een van de twee soorten hanen die Hubbard in zijn portfolio heeft, de M77 en de M99 haan.