Over PoultryPlus

PoultryPlus is dé specialist en leverancier voor vleeskuikenouderdieren. Het is een dochteronderneming van ForFarmers N.V. Onze afzet vindt plaats in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk.

Organisatie PoultryPlus
PoultryPlus is een zeer efficiënte organisatie met korte lijnen en een hoge mate van betrokkenheid. Er werken ervaren, specialistische, praktische mensen die veel ervaring in de vleespluimveesector hebben. Daarnaast maken we binnen ForFarmers gebruik van het Nutrition Innovation Centre en andere pluimveespecialisten, waaronder een klimaatspecialist.

Beter presteren
Wij zorgen voor opfokdieren waarmee vermeerderaars beter presteren. Met het vakmanschap van onze 40 aangesloten opfokkers produceren we  ouderdieren die optimaal renderen door meer broedeieren te produceren met uitstekende uitkomsten. Er zijn al klanten die 1300 kuikens per m2 produceren binnen de wettelijke kaders!

Optimale start
PoultryPlus verzorgt het hele proces van opfok. Van de aangekochte eendagskuikens wordt zorgvuldig de nodige informatie aan opfokkers verstrekt zodat een optimale start gewaarborgd is. Tevens wordt voor opzet van de kuikens het afgesproken ent- en onderzoeksschema van de vermeerderaar gedeeld met de opfokker, dierenarts en de uitvoerende pluimveeservicebedrijven. Al deze informatie wordt vastgelegd in het traceringprogramma PoultryChain dat inzicht geeft in het gehele proces van fokkerij  tot eindgebruiker.

Wat is PoultryChain?
PoultryChain is ons antwoord op het beheer en het bijhouden van alle data van de opfokkoppels. Alles begint met het vastleggen van de afspraken en wensen van onze klanten in PoultryChain. Vervolgens worden de grootouderkoppels (GPS) van de geleverde eendagskuikens vastgelegd in het systeem. Gedurende de opfok worden alle handelingen op stalniveau vastgelegd, zodat alles te volgen is bij de opfokker. Ook alle onderzoeksuitslagen gedurende de opfok zitten in PoultryChain zodat titers van bijvoorbeeld AE, Reo en NCD vergeleken kunnen worden. Wij durven de uitdaging aan dat er geen andere opfokorganisatie is die dat kan.

Opfokvoeders: gezonde opfok als basis
Met meer dan drie miljoen opgefokte dieren per jaar heeft PoultryPlus een schat aan informatie beschikbaar over welke samenstelling en voerprogramma het meest geschikt is om de ouderdieren optimaal voor te bereiden op een productieve periode.

Team PoultryPlus

Meer weten?

 • Ab van der Leest, Manager Reproductie, tel +31 6 13 93 07 36
 • Siebren de Jong, Senior Accountmanager, tel +31 6 16 04 54 58
 • Gerwin van Ginkel, technisch specialist, tel +31 6 20 13 23 78
 • Hans van der Eijnden, technisch specialist, tel + 31 6 25 07 27 98
 • Leon Heuzels, technisch specialist, tel +31 6 22 95 51 50

De plussen van PoultryPlus op een rij

 • Kwaliteit gegarandeerd
  PoultryPlus werkt uitsluitend samen met de beste opfokkers die beschikken over perfect ingerichte stallen. Deze specialistische opfokkers in combinatie met specialistische begeleiding van PoultryPlus zorgt voor een perfecte 20 weeks ouderdier.
 • Innovatie
  PoultryPlus staat nooit stil maar is constant op zoek naar nieuwe, betere en efficiëntere opfoksystemen. Klanten profiteren van de nieuwste en efficiëntste oplossingen. Doordat we in vele landen actief zijn nemen we de best mogelijke oplossingen mee naar huis.
 • Klantgericht
  PoultryPlus neemt wensen van klanten serieus. Voor aankoop nemen we uw wensen door en vullen dit naar tevredenheid in. Ook na aankoop en gedurende de opfok staat uw vraag centraal. Zo realiseren we een hoge klanttevredenheid.